kaos

Det som var efterlängtat, skulle bli så jävla bra och underbart blev till ett förvirrad, jobbigt och hemskt kaos.
satt på biltemas parkering med syster när hon fick samtal från sin pojkvän, han var på väg till sjukhuset i ängelholm i en ambulans och lars i en annan. Dom hade krockat, en lastbil hade kört in i dom och alla våra saker, minnen och liv låg utspridda över hela hallandsåsen.
Tack och lov hade lars och andre klarat sig bra men resten var bara söndertrasat. hela släpet med saker satt intryckt i bilens bakdel och där var inte en möbel som kunde räddas.. så ja, nu sitter man här, på 125 kvm med knappt en enda möbel, endast lånat och skänkta saker så vi skulle kunna ha något och kunna bo här..och jag som var orolig innan för hur vi skulle kunna fylla ut! ironi är det perfekta ordet för det! alla saker var nerkastade i sopsäckar så det har bara varit ett enda stort sorterande de senaste dagarna! fruktansvärt jobbigt och ledsamt att se alla minnen och allt man kämpat för bara ligga helt utspritt och söndrigt, men varför skulle vi ha någon tur?
Det var ödet sa många, men jag tror det bara var den vanliga gamla oturen som förföljt oss från början... så fort det hänt något bra så är det alltid något som puttar ner en i hålet, och när man tror att man inte kan komma längre, då drar någon undan mattan för en och man faller.. likadant varje gång.
Jag tror att mitt lov är som en golfboll, först en massa hårda slag och sen blir man nerputtad i hålet.
börjar komma någerlunda i ordning nu iallafall, ska till ikea med mormor imorgon och hitta lite möbler!
Nej nu ska jag nanna, klockan är redan tolv och det är ju en dag imorgon med..

Allt för mig/T

Flytt

mm, håller på att flytta.. tar det sista imorgon och tog en del i tisdags! saker, säckar och kartonger överallt.
ska bli så jädrans skönt, lägenheten är stor och har sin charm, det kommer bli mysigt!
var ju nere där i tisdags och såg den för första gången, jätte fin men högst upp.. samt lite ouppklarade saker men det ordnar sig väl. sov hos mormor och morfar och dagen efter skulle dom köra mig till tåget i malmö men en sväng inom myrorna först! myrorna? jaa, myrorna! ett ställe många inte går till för det är också skamligt, precis som burkpantandet.
jag och andra sidan (lumptina), tycker att det är hur bra som helst, billiga men hela möbler. jag tror att måna associerar myrorna med skräp, äckliga kläder och dylikt men inte så! jag hittar hur många fynd som helst! hittade ett LACK ikea bord i ekfaneér som såg nytt ut som jag får ta en fundering på, 150 :- , iallafall billigare än på ikea!
sen får ni ju tänka "vadå? har hon inte råd att handla nytt?" men gör gärna det, för jag får mer för pengarna iaf! :)
nej, nu ska jag återgå till att stå och vänta på att banken ska öppna!

Allt för mig/T

Midsommar









jaha, då var det avklarat, midsommar då alltså. Det var faktiskt ganska trevligt, var ute i en stuga i beddinge och spelade minigolf, åt gott, va nere på stranden och hade allmänt trevligt med mormor, morfar, jenny, micke, lukas, jag. lasse &barnen! Lasseman tog några snapsar och pratade på :)
och nu då, är man tillbaks i samma gamla ruttna lägenhet som man som tur är ska lämna snart.
hade planer för dagen att storstäda och åka och köpa flyttlådor imorgon men ett litet missöde på dagis satte stopp för det, får väl försöka städa fast jollan är hemma. så det blir det idag, en massa städande för just för tillfället kan man knappt gå här och jolly har bestämt sdig för att det är den perfekta dagen att ta fram precis varenda leksak man kan hitta!
och inte nog med det,  jag hämtade jollan i torsdasgs på dagis och satte henne i cykelbarnstolen och cyklade hem, väl hemma upptäckte jag att hon inte hade samma byxor på sig som när jag lämnade henne och det var inte ens några av de extra par jag lagt där utan det var ett par helt, för mig, okända byxor. dessutom i killmodell, så jag undrar vilken liten kille som springer runt i ett par tajta tjejjeans med katt avtryck på och utsvängda ben?

Allt för mig/T

stressad

otroligt stressad... lars är sen, jolly säger "Ah!ah!ah!ah" hela tiden för hon fastnar överallt med gåvagenen, nikky är gnällig och saker måste handlas.. känns som om det inte finns tid till allt och tåget går om en timme!
måste inom hm och hemköp, handla mat till jolls &nix och köpa ett par leggins till min klänning, känns som om jag får strunt i det sistnämda. kanske ska ta med stumpbyxor då? mm, får nog packa ner det fallifall!
hatar att jag alltid är en sen och förvirrad människa! lasse frågade mig häromdagen varför jag ställt vällingen i garderoben (?), ja det kan man ju undra!
kanske som lina sa, man är förvirrad som förälder?
man har ju 1000 saker att komma ihåg jämt, hur ska man då veta varför man ställer vällingen i garderoben?
man ska väl vara glad för att det ändå bara är så, så att man inte stoppar mobilen  i mikron eller något!
midsommar ska faktiskt bli mysigt, klart att jag också skulle vilja ta snaps och kanske någon öl, men det får vi ta nästa år. snart är det flytt som gäller och så länge det ordnar sig så struntar jag iallt annat, jag vill dit nu!
Trött på att familjen delar på 2 garderober, trött på att inte har ordentlig ugn och ordentlig spis. jävligt trött på att aldrig ha någonstans att lägga sakert och framförallt att man går in i varandra jämt.
Vi kommer bli av med varandra i den nya lägenheten, och hur ska vi fylla ut den? Trots allt 100kvm mer..
men det ordnar jag :) med mina nya fynd ska det nog lika något! Hittade världens finaste elefan igår, och lampan var skitfin!

Ja det löser sig, det gör det alltid...



Allt för mig/T

pantad när man pantar?

jolls tog saken i egna händer och gick till lekplatsen
hm, gick och pantade burkar idag.. fyllde hela jolls vag, proppade den så full det gick och sen bar det av mot hemköp. Tänkte att det skulle vara bra att få bort de 2 sopsäckar fulla med pantburkar från verandan nu innan man ska flytta och eftersom jag inte orkar ta båda sopsäckarna på en gång så betar jag av lite i taget.
på vägen dit blir jag helt utstirrad, också inne i affären. och när jag betalar med kvittot i kassan blir man även då utstirrad. dom kollar på en precis som om man är fattigare än allt, bor på gatan och lever på pantburkar. precis som det är så fel, att panta lite burkar? sen sneglar dom på vagnen med jolls i, "jaha, en ung mamma som inte har råd och får gå och panta burkar".. sen ler dom lite snällt och uppmuntrande "kämpa på" typ..
varför är det så fel att panta flaskor? varför är det något skamligt som man ska behöva skämmas för? För det första är det faktiskt grymt miljövänligt och för det andra har jag faktiskt betalt för rätten att panta. Man betalar ju ändå panten när man köper flaskan, eller?
ska man skämmas för att man pantar en flaska?
aja, har varit på lekplatsen idag med familjen också. och efter suttit inne i 5 dagar med hällregn så tog jolls saken i egna händer och gick till lekplatsen med gåvagnen!
allt för mig/T

13 juni

inget särskilt med denna dagen egentligen, förutom att det är sol för första gången på nästan en vecka. de deprimerande gråa , tunga molnen är som bortblåsta på bara några minuter. Härligt!
att dagen igår bara var tung var en underdrift. den var mer än så.. jag bara inbillade mig det i början av dagen men efter en runda ut mitt bland alla sjungande och glada studenter tog hårt.
har lagat lite pannkakor nyss och dagdrömt om våran stora härliga lägenhet. Från 25 till 125, det ska bli så jävla underbart!
frågan är bara hur vi ska fylla ut den?
Hittade en del fynd på byring och bråte, eller lump som lasse föredrar att kalla det. 4 st bordslapmor, varav 2 i ek och en taklampa, hylla och lite så. Hittade även 2 galet fina speglar på halmia! FyndarTina!
nej, nu ska jag städa och leka lite med jolls.
Allt för mig /T

idag är dagen

idag är dagen, vilken dag då? jo, då jag skapar mitt första blogg inlägg. varför? jo, för att idag är dagen jag skulle tagit studenten.
sorligt men sant sitter jag istället i halmstad, visserligen med dom två vackraste töserna i världen som jag är otroligt stolt över, och det regnar. Hoppade av skolan då min första dotter jolly föddes och det är inget jag ångrar men ändå.. jag kan inte låta bli att undra hur dagen skulle sett ut för mig annars, om jag inte varit här och istället stått på trappan?
Det känns tungt, tungt att veta att jag aldrig kommer stå där. Fast bara idag, när jag vet att alla mina underbara vänner står där och jag skulle stått brevid dom.
så ja, dagen är jobbig men det är en ny dag imorgon och jag har så mycket att se fram emot.

Välkommen till min nya blogg!